Οδηγίες σύνδεσης μαθητών στην πλατφόρμα webex Meetings (σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία)

Οι οδηγίες αφορούν τους μαθητές των τάξεων που έχουν ενημερωθεί με μήνυμα οτι θα συμμετέχουν σε μάθημα με σύγχρονη διδασκαλία.
Για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστή δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του προγράμματος webex, προτείνεται όμως για καλύτερη χρήση του.
Διαφορετικά συνδέεται μέσω ενός φυλλομετρητή (Browser).
Για όσους έχουν tablet ή κινητό υπάρχει η αντίστοιχη δωρεάν εφαρμογή cisco webex meetings. Επισημαίνεται οτι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την πρόσβαση και σε αυτή την πλατφόρμα.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • Λαμβάνεις από τον καθηγητή/δάσκαλό σου ηλεκτρονικό μήνυμα (email) με το σύνδεσμο (link) της ψηφιακής του τάξης.
  • Πατάς το σύνδεσμο και συνδέεσαι απευθείας:
    2.1 Χρήση υπολογιστή: επιλέγεις Open Cisco Webex Meetings ή κατεβάζεις την εφαρμογή (open the desktop app). Εφόσον συνδεθείς μέσω λογισμικού πλοήγησης (browser), δεν απαιτείται η συμπλήρωση email.
    2.2 Χρήση tablet/κινητού: θα σου ζητηθεί́ η εγκατάσταση της εφαρμογής Webex Meetings.

    Επισημαίνεται οτι κατά την είσοσο στην εφαρμογή, όταν ζητείται email μπορείτε να βάλετε κάποιο εικονικό (π.χ. aa@aa.com).
    Στο όνομα χρήστη όμως (username) πρέπει ο μαθητής να βάλει το μικρό του όνομα και τα τρία (3) πρώτα γράμματα του επιθέτου του.
Στα ακόλουθα βίντεο και έγγραφο αναφέρονται οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για το πως θα συνδεθούν τα παιδιά στην πλατφόρμα webex.
Στην πλατφόρμα μπορούν να συνδεθούν ακόμα και μαθητές που δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο, και να παρακολουθήσουν μαθήματα με αστική χρέωση μέσω σταθερού τηλεφώνου.

Τα σχόλια είναι κλειστά