ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 2021 – 2022

«ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 2021 – 2022»: Η ψηφιακή έκθεση έργων τέχνης των μαθητών της Α, Β, Γ και Δ τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής!

Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, παιδιά και επισκέπτες της ιστοσελίδας του σχολείου μας, καλωσορίσατε στο μάθημα των ¨Εικαστικών¨. Στα βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να θαυμάσετε δείγμα των πρωτότυπων έργων τέχνης των παιδιών, (Α, Β, Γ και Δ τάξης), που δημιούργησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021 – 2022, με την δασκάλα των Εικαστικών. Πολλά από αυτά τα έργα είχαν ως αφορμή έργα καλλιτεχνών, διάφορες τεχνοτροπίες, κινήματα, τέχνη άλλων λαών, έργα Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αρχιτεκτονικής κ.α.

Μέσα στους στόχους και τα οφέλη, ήταν η ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των μαθητών, των δεξιοτήτων τους, η γνωριμία με ζωγράφους, ρεύματα, μεθόδους και τεχνικές. Στο ταξίδι αυτό της αισθητικής καλλιέργειας, τα παιδιά πειραματίστηκαν, αλληλοεπηρεάστηκαν, δούλεψαν ατομικά αλλά και ομαδικά, χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά -πλην των συνηθισμένων- όπως, νερομπογιές, λαδοπαστέλ, πηλό, καρμπόν, χρωματιστά χαρτιά/χαρτόνια, εφημερίδες κ.α.

Μεγάλος αριθμός αυτών των έργων όπως θα δείτε, εκτέθηκε στους διαδρόμους των του σχολείου, δημιουργώντας μια πανέμορφη, πολύχρωμη ατμόσφαιρα! Οι μαθητές θαύμαζαν τις εργασίες άλλων συμμαθητών τους και φωτογραφήθηκαν με χαρά! Οι φωτογραφίες στο σύνολό τους τραβήχτηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022.

Η διαδικτυακή έκθεση είναι προσβάσιμη στους συνδέσμους εδώ:

 

Τα σχόλια είναι κλειστά