Επανέναρξη της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου από 10-5-2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

 

Ενόψει της δια ζώσης λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 10 Μαϊου 2021 εφαρμόζεται το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID-19 για μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό.

Μπορείτε να προμηθεύεστε δωρεάν το self test για τα παιδιά σας από τα φαρμακεία χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά σας. Ο δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος διενεργείται κατ’ οίκον σύμφωνα με τις οδηγίες των ενημερωτικών φυλλαδίων που τον συνοδεύουν.

Για την τρέχουσα εβδομάδα το self test διενεργείται 2 φορές προ Δευτέρας και Πέμπτης και πριν την έναρξη των μαθημάτων.

Ο έλεγχος συνιστάται να διενεργείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να προμηθεύεστε το πρώτο διαγνωστικό τεστ από την Τετάρτη 5-5-2021 μέχρι και το Σάββατο 8-5-2021 και το δεύτερο διαγνωστικό τεστ από τη Δευτέρα 10-5-2021.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική κάρτα για COVID-19” ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Για την είσοδό σας χρησιμοποιήστε τους κωδικούς taxinet της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.  https://dilosi.services.gov.gr/login?template=COVID19-SCHOOL-CARD&next=/templates/COVID19-SCHOOL-CARD/create/&

Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID-19 μπορεί να συμπληρωθεί χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες.

Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος εντός της τάξης, στον/στην εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον Διευθυντή.

Γι’ αυτό παρακαλούμε κατά την προσέλευση τους στο σχολείο οι μαθητές/τριες να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα όπου θα αποτυπώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα του self test.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα παραμένει σε ειδικό χώρο και ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες για να τον/την παραλάβουν.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πρωινή ζώνη και το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κανονικά και ισχύουν τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του Κορωνοιού COVID-19. Στο σχόλασμα αποχωρούν πρώτα οι μαθητές/τριες των μεγαλύτερων τάξεων και στη συνέχεια οι μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ενημερωθείτε από την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και την ΚΥΑ που επισυνάπτονται. 

Καλή επιστροφή στο σχολείο με υγεία και αισιοδοξία!

50209 2021 Ενημέρωση εφαρμογή υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου νόσησης δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος

ΦΕΚ 1825 5 5 2021 self test

covid19 school card print

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά