Δράσεις για την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Hμέρα Ατόμων με Αναπηρία, 3 Δεκεμβρίου,  και στο πλαίσιο των σχετικών δράσεων, διοργανώνουμε στο σχολείο μας μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρία (προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους,  χώροι στάθμευσης, απουσία ράμπας ανάβασης, πεζοδρόμια, κλπ).

«Αυτό που ζητούν δεν είναι η κατανόηση μας ή η συμπάθεια μας, αλλά ό,τι ζητάμε όλοι/ες. Προσβασιμότητα στη ζωή».

Αρχικά θα υλοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις  των μαθητών/τριών κατά τάξεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν παρουσιάσεις, προβολές, συζητήσεις και βιωματικά παιχνίδια.

Ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο μας θα αποτελέσει, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η επίσκεψη των Πανελλήνιων  Πρωταθλητών Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ – πονγκ), αθλητών με αναπηρία. Ο Φράγκος Χρήστος (αθλητής κατηγορίας 3) και ο Χρήστος Μελέτης (αθλητής κατηγορίας 4), είναι δυο χρυσοί αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Χριστοφόρου (ΑΣΑΧ) που έχουν διακριθεί τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο στα πανελλήνια Πρωταθλήματα.  Οι παρα αθλητές, μπορεί να κάθονται σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά δε διαφέρουν σε τίποτα  από κάποιον αρτιμελή αθλητή και άνθρωπο.

Θα έχουμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί τους για το πως βιώνουν την καθημερινότητά τους, τα εμπόδια που συναντούν, να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μαθητών και μαθητριών μας και να παρακολουθήσουμε μια μικρή επίδειξη του αθλήματος που αγαπάνε και υπηρετούνε μαζί με τον προπονητή τους και γυμναστή του σχολείου μας, Θανάση Σουβαλιώτη.

Η αγάπη για τη ζωή, η προσπάθεια και η επιμονή να επιτύχουμε τους στόχους μας και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας είναι τα μηνύματα που θα εκπέμψουν οι παρα αθλητές μας στους μικρούς μας μαθητές/τριες.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ),  θα υποδεχτούμε στο σχολείο μας, την κα Γερουλάνου Ζωή, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Βοηθών ΑμεΑ «κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος”, συνοδευόμενη  από άτομο με ολική απώλεια όρασης και τον σκύλο οδηγό του, όπου θα μας παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αγαπάμε σκύλους οδηγούς”.

«Στο σχολείο μας είμαστε μια ομάδα και αντιμετωπίζουμε κάθε παιδί με αναπηρία όπως οποιοδήποτε άλλο. Είμαστε όλοι ίσοι, με τα ίδια δικαιώματα«.

  • Το πρόγραμμα των δράσεων θα υλοποιηθεί εντός διδακτικού ωραρίου.
  • Στις εκδηλώσεις, θα τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, καθώς θα ακολουθηθούν και όλα τα πρωτόκολλα που ορίζονται για τον Covid -19.

Τα σχόλια είναι κλειστά