Λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Παρασκευή, εντός σχολικού ωραρίου,  θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους η ψυχολόγος, κα Χαραλαμπίδου Ιωάννα-Σοφία και η κοινωνική λειτουργός, κα Μιχαλοπούλου Χριστίνα στα πλαίσια λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) του Σχολείου, στην οποία συμμετέχει ο Δ/ντής του σχολείου και η εκπαιδευτικός του Τμήματος Ένταξης κα Σταμάτη Ευαγγελία.

Στην ΕΔΥ μπορούν να συμμετέχουν και οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων. Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό προσανατολισμό με σκοπό τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών/τριών στην εκπαίδευση και την προαγωγή συνολικά της ψυχοκοινωνικής τους υγείας.

Θα πραγματοποιούν δράσεις εντός των τμημάτων του σχολείου με στόχο την ενίσχυση των γνωστικών και ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών. Επίσης, θα διενεργούν ατομικές συναντήσεις για τη διερεύνηση των πιθανών εκπαιδευτικών και των ψυχοκοινωνικών αναγκών των μαθητών/τριών με τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων.

Η ΕΔΥ αντιμετωπίζει κάθε ατομικό θέμα με τη δέουσα διακριτικότητα και εχεμύθεια.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά