Περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας για την ανακύκλωση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, τη Δ/νση Περιβάλλοντος, και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας την Τρίτη 15-11-2022, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση προγράμματος ανακύκλωσης από τους υπεύθυνους του Προγράμματος Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, το μεγαλύτερο της Ευρώπης, The Green City. Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και θα γίνουν μαθήματα.

Μέσω του προγράμματος γίνεται ενημέρωση /ευαισθητοποίηση από εξειδικευμένο πλήρωμα οχήματος ανακύκλωσης  για το Πρόγραμμα Επιβράβευσης της Περιφέρειας Αττικής τονίζοντας τα οφέλη αλλά και τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά 8 κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα)

Τα παιδιά μετά το τέλος της ενημέρωσης, προσκομίζουν τα ανακυκλώσιμα τους στο όχημα, τα οποία και ζυγίζονται και οι πόντοι που προκύπτουν, βάσει του τύπου και βάρους κάθε υλικού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το σχολείο μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί έντυπο υλικό με παιχνίδι ανακύκλωσης, καθώς και υλικό με σκοπό να προωθηθεί και στους γονείς/κηδεμόνες.

Τα παιδιά μπορούν να συλλέξουν ανακυκλώσιμα στις προαναφερθείσες κατηγορίες (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα), καθαρά και σε ξεχωριστές σακούλες για να δουν και στην πράξη την όλη διαδικασία. Θα τα φέρουν στο σχολείο την ημέρα της παρουσίασης την Τρίτη 15/11/2022.

Ακολουθεί η επιστολή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

 

Επιστολή-σχολείο-φορτηγό-ανακύκλωσης

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά